Printer Friendly Version Културни форум Међународног савета за пријатељску размену у Амбасади (4. март 2024. године) @ 8 March 2024 04:37 AM
 
У Амбасади је, 4. марта 2024. године, одржан Културни форум Међународног савета за пријатељску размену (International Friendship Exchange Council - FEC) посвећен Србији.
 
FEC је непрофитна организација основана 1983. године, у чијем се саставу налази око хиљаду појединаца, организација, компанија и корпорација, која је активна на плану међународне сарадње и размене, пре свега у области политике, привреде и културе. Програм културног форума организују у амбасадама акредитованим у Јапану у циљу приближавања и бољег упознавања с културама других земаља.
 
Скупу је, поред руководтсва FEC, присуствовало око 30 чланова ове организације, укључујући представнике компанија, универзитетске професоре и уметнике. 
 
Амбaсадорка Александра Ковач се, у поздравном говору, осврнула на трајне билатералне односе између Србије и Јапана, који су ојачани не само наставком политичког дијалога и размена, већ и просперитетним пословним окружењем и квалитетним међуљудским везама. Истакла је да успешна културна, спортска и академска размена између Србије и Јапана наставља да служи као витални пут за унапређење пријатељства, сарадње и културног уважавања наших земаља и народа. Указала је и на академска партнерства и размене студената, који доприносе размени знања и иновацијама у различитим областима, пружајући образовне могућности за обе земље.
 
Сарадница Амбасаде Т. Нагато одржала је презентацију на јапанском језику о историји и култури Србије, географском положају, обичајима, особеностима језика и писма, знаменитостима и познатим личностима наше земље, као и о односима са Јапаном.
 
Гостима је током коктела послужено српско вино.