Printer Friendly Version Амбасадорка Ковач на годишњем састанку и пријему Друштва пријатељства Јапан–Србијам (29. март 2024. године) @ 12 April 2024 03:28 AM

Друштво Јапан-Србија, на челу са председником Тадашијем Нагаијем, бившим амбасадором Јапана у Србији и почасним грађанином Београда,  одржало је, 29. марта, годишњи састанак и пријем. Догађају је присуствовало руководство и велики број чланова Друштва, а почасни гост на отвореном делу састанка и пријему била је амбасадор Републике Србије у Јапану Александра Ковач.


У поздравној речи током пријема, амбасадорка Ковач je захвалила члановима Друштва на посвећености продубљивању билатералних односа између Србије и Јапана у бројним областима. Истакла је улогу Друштва у организацији научне конференције о Николи Тесли у склопу обележавања 80 година од његове смрти, због чега је Амбасада Друштву одала признање доделом посебне плакете за заслуге на Дан државности Србије. Изразила је задовољство због повећаног броја чланова Друштва и нагласила спремност Амбасаде да настави сарадњу у циљу продубљивања веза између две земље и народа.