| |     日本語 | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme:
Ponedeljak - petak od 9:00 - 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
4-16-12 Takanawa,
Minato-ku
108-0074 Tokyo
JAPAN

Tel: +81/ 3-3447-3571, 3447-3572 Location/Map
Fax:       +81/ 3- 3447-3573 Consular jurisdiction
E-mail:  srb.emb.japan@mfa.rs Honorary consuls

Website:   http://www.tokyo.mfa.gov.rs

X (former Twitter): @SRBinJapan

 

 

Enlarged map (JPEG)

 

 

 

 

Подаци о банковном рачуну:

Носилац рачуна: Embassy of the Republic of Serbia

Банка: Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Gotanda Branch, 1-14-10 Higashi-Gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022, Japan

Број рачуна: SWIFT: SMBC JP JT, ACC No. 8002144 EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA - TOKYO (4-16-12 Takanawa, Minato-ku, 108-0074, Tokyo, Japan. Tel +8133447-3571)

Валута: JPY

Instruction: All banking costs and commissions for the transfer are borne by the payer!

 

 


 
Објављена одлука о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре
 
Обавештавамо да је МСП господин Ивица Дачић, 14. марта о.г. донео одлуку бр. 24-596/30-2024/01 о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре.
 
Увид у објављене одлуке о суфинансирању пројеката можете остварити на следећим линковима:
 
 

Објављен тендер за изградњу павиљона Р. Србије за ЕКСПО 2025 Осака-Кансаи
 
Обавештавамо да је на веб страници Владе Р. Србије (Министарство унутрашње и спољне трговине) објављен тендер за изградњу павиљона Р. Србије за ЕКСПО 2025 Осака-Кансаи.
 
За детаљнијe информације кликните на линк у наставку: https://must.gov.rs/tekst/sr/4497/expo-2025-osaka.php

 
 
Посета полазника курса о Србији Универзитета Тојо Еива (28. мај 2024. године)
 
Амбасаду су, 28. маја 2024. године, посетили полазници курса о Србији у оквиру програма Центра за наставак образовања Универзитата Тојо Еива, под вођством проф. Саори Маћиде.
 
Гости су имали прилику да са првим сав. М. Перишић и сарадницом Амбасаде Т. Нагато разговарају о животу у Србији, а посебно су се интересовали за обичаје, народну ношњу, школски систем,  гастронимију, економску сарадњу и ниво јапанских инвестиција.
 
Саори Маћида захвалила је на ангажовању Амбасаде и изразила интересовање да и у будућности наставимо сарадњу на реализацији сличних пројеката.
 
Opširnije...
Промоција Србије у Јокохами (25-26. мај 2024. године)
 
И ове године, на позив телевизије Канагава и уз подршку Аменикс групе, Амбасада је учествовала на традиционалном дводневном базару (25-26. мај) под називом Kanagawa Mirai Street у Јокохами, који је привукао више хиљада посетилаца.
 
Овим поводом, на штанду Амбасаде су, у присуству представника Амбасаде и увозника српских производа, представљене различите информације о Србији, као и прехрамбени производи у продаји у Јапану (вина и готови специјалитети српске кухиње).
 
На базару је, поред Србије, штанд имала само Мађарска, док су остали излагачи биле јапанске компаније, организације и институције..
 
Током посете штанду, амбасадорка Ковач се срела са председником ТВ Канагава Јошиказом Кумагаијем, и представницима јапанских компанија које су помогле реализацију нашег учешћа.
 
У разговору са Кумагаијем је потврђена обострана спремност на наставак вишегодишње сарадње, и размотрене су могућности за њено евентуално проширење, у контексту врло активног ангажовања Амбасаде у префектури Канагава и предстојећег учешћа Србије на Светској изложби у Осаки 2025. године.
 
Opširnije...
Окупљање српске дијаспоре у Амбасади (25. мај 2024. године)
 
У циљу снажења веза са дијаспором Србије у Јапану, Амбасада је организовала неформално окупљање коме је присуствовало око 60 наших држављана и њихових породица.
 
Амбасадорка Ковач се захвалила грађанима на доласку, изразивши посебно задовољство што је међу њима велики број младих. Нагласила је снажан интерес Амбасаде да, као њихова друга кућа у Јапану, и наредних година буде место динамичне размене и сарадње са нашим држављанима.
 
Овом приликом смо грађане позвали да наставе да прате наше активности преко друштвених мрежа, и узму учешће у предстојећим културним дешавањима који организује или подржава Амбасада.
 
Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova