| |     日本語 | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Working hours
Monday - Friday: 9:00 a.m. - 5:00 p.m.
Consular department (working with parties): 9:00 a.m. - 1:00 p.m.

Holidays

Address
4-16-12 Takanawa,
Minato-ku
108-0074 Tokyo
JAPAN

Phone: +81/ 3-3447-3571, 3447-3572 Location/Map
Fax:       +81/ 3- 3447-3573 Consular jurisdiction
E-mail:  srb.emb.japan@mfa.rs Honorary consuls

Website:   http://www.tokyo.mfa.gov.rs

Twitter: @SRBinJapan

 

 

Enlarged map (JPEG)

Current account information:

Nosilac računa: Embassy of the Republic of Serbia

Banka: Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Gotanda Branch, 1-14-10 Higashi-Gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022, Japan

Broj računa: SWIFT: SMBC JP JT, ACC No. 8002144 EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA - TOKYO (4-16-12 Takanawa, Minato-ku, 108-0074, Tokyo, Japan. Tel +8133447-3571)

Currency: JPY

Instruction: All banking costs and commissions for the transfer are borne by the payer!


 
Одлука о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе са дијаспором и Србима у региону

Увид у расписане конкурсе за суфинасирање пројеката можете извршити на следећим линковима:

https://dijaspora.gov.rs/files/18/tekst.pdf

https://dijaspora.gov.rs/files/19/tekst.pdf


Мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију у вези са заразном болешћу Ковид-19

Од 3. маја 2022. престале су да важе све мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу Ковид-19, како за стране тако и за домаће држављане.

За детаљне информације погледајте на сајту Министарства спољних послова Републике Србије:

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

 

Opširnije...
 
 
Амбасадорка Ковач поздравила посланике владајуће Либерално-демократске партије у оквиру догађаја који организован у Амбасади под окриљем Парламентарне лиге пријатељства Јапан-Србија (1. јун 2023. године)
 
Амбасада је 1. јуна, у сарадњи са Парламентарном лигом пријатељства Јапан-Србија и у духу јачања парламентарне сарадње и политичког дијалога, била домаћин групи чланова Парламента Јапана, међу којима су били председник Спољнополитичког комитета Хитоши Кикавада и државна министарка Министарства унутрашњих послова и комуникација Мио Сугита.
 
Амбасадорка Ковач је посебно захвалила Лиги на иницирању поменутог окупљања, и досадашњој подршци у унапређењу билатералних односа две земље. Констатујући да се политички дијалог Србије и Јапана наслања се на 140 година пријатељства, истакла је да је значајан допринос снажењу парламентарне сарадње увећањем чланства. Подвукла је пуну посвећеност Србије решавању сукоба мирним путем, манифестујући је и инсистирањем на дијалогу са Приштином, односно испуњавању свих договорених обавеза. Мир и стабилност су кључни за развој наше земље и региона, што је препознато и иницијативама, попут Отвореног Балкана. Нагласила је да Србија, осим пријема миграната и украјинских избеглица, којима је нови дом, улаже у снажење мостова за земљама у развоју и успону, због чега је интересантна и као повезница са трећим земљама и тржиштима. 
 
Генерални секретар Лиге Минору Киући се у свом обраћању осврнуо на снажну посвећеност јачању билатералних односа између наше две земље, констатујући њихову историјску димензију, подржану међусобним поштовањем и великим уважавањем, што је омогућило продубљивање економске, политичке и културне размене.
 
Захваљујући дугогодишњој сарадњи и доприносу јапанске компаније Makoto Investments, Ltd,током догађаја су била послужена српска вина и храна.  
 
Opširnije...
Промоција Србије у Јокохами (27. и 28. мај 2023. године)
 
На позив телевизије Канагава и уз подршку јапанске компаније Тоа Гас из Јокохаме, пре свега почасног председника компаније Тошио Танабеа, Амбасада је учествовала на дводневном базару (27. и 28. маја) под називом Kanagawa Mirai Street, који се традиционално одржава у Јокохами.
 
Оба дана трајања базара, на штанду Амбасаде представљене су различите информације о Србији, туристичким атракцијама, брошуре о култури и гастронимији, српска народна ношња и предмети народне радиности из колекције Амбасаде, као и српски производи које увози компанија Monde Delicious у оквиру Makoto Investments (црна, бела, розе вина,  ајвар), готови производи компаније Matsubara Foods (мућкалица и паприкаш).
 
Поред представника Амбасаде и увозника српских производа, на српском штанду волонтирале су студенткиње факултета Тојо Еива са професорком Саори Маћидом, са којима Амбасада има дугу сарадњу.
 
Посетиоци су у великом броју посетили наш штанд и показали велико интересовање за нашу земљу, културу и производе.
Током посете штанду, 27. маја, амб. Ковач се срела са председником ТВ Канагава Јошиказуом Кумагаије и разговарала са почасним председником Тоа Гас Tанабеом.
 
 
Opširnije...
Посета ученика ниже средње школе Хокусеи из града Инабе у префектури Мие (25. мај 2023. године)
 
Амбасаду је, 25. маја 2023. године, посетило 8 ученика ниже средње школе Хокусеи из града Инабе у префектури Мие.
 
Након презентације о историји и култури Србије, природним лепотама, спорту, гастронимији, као и о односима Србије и Јапана, ученици су се, у сегменту резервисаном за питања и одговоре, интересовали за обичаје, врсте народне ношње, културолошке разлике између Јапана и Србије и популарност јапанских уметничких форми у Србији.
 
Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova