| |     日本語 | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Working hours
Monday - Friday: 9:00 a.m. - 5:00 p.m.
Consular department (working with parties): 9:00 a.m. - 1:00 p.m.

Holidays

Address
4-16-12 Takanawa,
Minato-ku
108-0074 Tokyo
JAPAN

Phone: +81/ 3-3447-3571, 3447-3572 Location/Map
Fax:       +81/ 3- 3447-3573 Consular jurisdiction
E-mail:  srb.emb.japan@mfa.rs Honorary consuls

Website:   http://www.tokyo.mfa.gov.rs

Twitter: @SRBinJapan

 

 

Enlarged map (JPEG)

Current account information:

Nosilac računa: Embassy of the Republic of Serbia

Banka: Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Gotanda Branch, 1-14-10 Higashi-Gotanda, Shinagawa-ku, Tokyo 141-0022, Japan

Broj računa: SWIFT: SMBC JP JT, ACC No. 8002144 EMBASSY OF THE REPUBLIC OF SERBIA - TOKYO (4-16-12 Takanawa, Minato-ku, 108-0074, Tokyo, Japan. Tel +8133447-3571)

Currency: JPY

Instruction: All banking costs and commissions for the transfer are borne by the payer!


 
Одлука о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе са дијаспором и Србима у региону

Увид у расписане конкурсе за суфинасирање пројеката можете извршити на следећим линковима:

https://dijaspora.gov.rs/files/18/tekst.pdf

https://dijaspora.gov.rs/files/19/tekst.pdf


Мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију у вези са заразном болешћу Ковид-19

Од 3. маја 2022. престале су да важе све мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу Ковид-19, како за стране тако и за домаће држављане.

За детаљне информације погледајте на сајту Министарства спољних послова Републике Србије:

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

 

Opširnije...
 
 
Посета министарке рударства и енергетике Републике Србије Дубравке Ђедовић Хандановић Јапану (18.-22. септембар 2023. године)
 
Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић боравила је, од 18. до 22. септембра 2023. године, у радној посети Јапану, током које се срела са јапанским званичницима и руководством појединих компанија.
 
Са министром економије, трговине и индустрије Јапана, Јасутоши Нишимуром, министарка је разговарала о даљој билатералној сарадњи две земље, посебно о процесу енергетске транзиције и сарадњи у области енергетике и разменила ставове о енергетској политици и значају диверсификације извора енергије и декарбонизације. Министарка Ђедовић Хандановић изразила је жељу за даљим јачањем сарадње са јапанском владом и компанијама у циљу проширења технологија чисте енергије, укључујући хидроелектране.
 
Са вишим извршним потпредседником Јапанске агенције за међународну сарадњу (JICA) Ђунићијем Јамадом разговарано је о продубљивању сарадње са овом институцијом и новим пројектима у области енергетике, пре свега подршци за изградњу реверзибилне хидроелектране Бистрица.
 
На састанку са јапанском пословном федерацијом Кеиндарен, Ђедовић Хандановић је представнике водећих јапанских компанија упознала са пословним амбијентом у Србији и потенцијалима за инвестирање у енергетски сектор.
 
Министарка је током сусрета са Ићиром Аисавом, председником Парламентарне лиге пријатељства Србија-Јапан истакла добрe и пријатељскe односe две земље, који трају 141 годину, и који се последњих година додатно унапређују.
 
Opširnije...
Пријем поводом предстојеће посете Србији чланова Друштва Јапан–Србија (15. септембар 2023. године)
 
Амбасаду су, 15. септембра 2023. године, посетили председник Друштва Јапан-Србија Т. Нагаи, генерални секретар К. Камеда и чланови Друштва који ће од 27. до 30. септембра боравити у туристичкој посети Србији.
 
У туру ће бити укључено 17 чланова Друштва, који ће, поред Београда и Новог Сада, посетити и манастире на Фрушкој Гори. На скупу je истакнуто да се путовање реализује у склопу активности Друштва с циљем промоције Србије, посебно што ће овог пута међу путницима бити велики број оних који први пут посећују нашу земљу.
 
Генерални секретар Камеда представио планове за предстојеће путовањe и захвалио Амбасади на логистичкој подршци.
 
Амбасадор Ковач је одржала здравицу и пожелела учесницима пријатан боравак у Србији.
 
Гости су имали прилику да пробају ракију, српско вино и послужење. 
 
 
Opširnije...
Концерт дуета Џомба-Круц у Амбасади (30. август 2023. године)
 
У Амбасади је, 30. септембра 2023. године, одржан концерт српског саксофонисте Марка Џомбе и пијанисткиње Силвије Кимико Круц, који бораве у посети Јапану.
Уметници су свирали класичне композиције Шумана, Шулхофа и Милхода, као и за ову прилику посебно компонован комад Ђорђа Марковића, професора на Академији уметности у Новом Саду.
Међу гостима су били представници руководства и чланови Друштва пријатељства Јапан-Србија, музичари, представници академске заједнице и други пријатељи Амбасаде.
 
Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova