| |     日本語 | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
4-7-24 Kitashinagawa,
Shinagawa-ku
140-0001 TOKIO
JAPAN

Telefeon: + 813 / 3447-35-71, 3447-35-72 Lokacija/Mapa
Fax:         + 813 / 3447-35-73 Konzularna nadležnost
E-mail:  embassy.tokyo@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt:  http://www.tokyo.mfa.gov.rs  

 


 
OGLAS ZA PRUŽANJE USLUGA U CILJU OTUĐENJA NEPOKRETNOSTI

OGLAS ZA PRUŽANJE USLUGA U CILJU OTUĐENJA NEPOKRETNOSTI – OTUĐENJA DIPLOMATSKE NEPOKRETNE IMOVINE U NJUJORKU (SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE), TOKIJU (JAPAN), BONU (NEMAČKA) I BERNU (ŠVAJCARSKA)

Opširnije...
VAZNO - Preporuke tokijskih vlasti u slucaju velikog zemljotresa
Molimo nase gradjane da se upoznaju sa preporukama i instrukcijama za postupanje  u slucaju velike prirodne katastrofe, koje se dostupne na:
 

 
 
Промоција књиге „Србија до Токија“ ауторке Бранке Такахаши

У Амбасади смо 13. јануара организовали промоцију књиге прича на јапанском језику „Србија до Токија“ ауторке Бранке Такахаши. Књигу која се састоји од четири приче 15. децембра 2016. године у Јапану је објавила јапанска издавачка кућа „Michitani“ („Мићитани“). 

Opširnije...
Ученици Школе за децу са посебним потребама из Кавагућија у посети Амбасади

Тридесет ученика и наставника Школе за децу са посебним потребама из града Кавагући у префектури Саитама посетили су Амбасаду 5. октобра у оквиру ђачке екскурзије у Токију и присуствовали краћој презентацији о Србији, традицији и обичајима који се негују у нашој земљи. Представница Амбасаде Тијана Нагато обучена у српску народну ношњу је ученицима представила и српско коло, које су затим сви заједно покушали да изведу.

Ученици су представили своју школу, уз извођење школске химне, као и традиционалног плеса, који је затим изведен заједно са представницима Амбасаде. Представили су нам и шта су научили о Србији у школи, укључујући поједине речи из српског језика. Ученицима су имали прилике и да пробају џем „Бакина тајна“ као један од производа карактеристичних за Србију који може да се купи у Јапану.

Школа за децу са посебним потребама се 2015. године укључила у хуманитарну акцију и донирала 30.000 јена за куповину школког прибора за ученике основне школе "Бранко Радичевић" у Трговишту.

             

Opširnije...
Штанд Амбасаде на летњем „Ои фестивалу“

Шесту годину за редом Амбасада је 28. августа имала национални штанд на популарном летњем фестивалу који организују општина Шинагава и Друштво пријатељства ове општине. Овогодишњи фестивал је обележио изузетно велики број посетилаца и излагача, међу којима су биле и дипломатске мисије које се налазе на територији општине укључујући Бразил, Перу, Индонезију, Швајцарску, Замбију, Мали. Штанд је посетио велики број људи који су се први пут сусрели са сазнањима о Србији, као и јапански пријатељи наше земље, представници дијаспоре и заменица градоначелника Фумие Накагавара.

Понуда штанда Србије се састојала од наших производа које је могуће  набавити у Јапану - природни сапуни „Софи“  и џемови „Бакина тајна“. Део понуде су чинили и домаћи специјалитети и колачи које су припремили запослени у Амбасади, као и ДВД са снимцима гостовања КУД „Бранко Цветковић“ у Јапану крајем 2014. године. 

Поред представника токијске туристичке Канцеларије за Србију и Бугарску Фуминори Сасакија, на штанду биле и студенткиње факултета „Toyo Eiwa“ на коме је ове године одржан факултативни програм о Србији. Студенткиње су организовале фотографисање посетилаца са рамом „Serbiagram“ који су саме израдиле у бојама српске заставе и са хештеговима #serbia и #toyoeiwa. Посетиоцима штанда су делиле књижицу коју су саме направиле са рецептима српске кухиње на јапанском језику, као и промотивне памфлете. Сваки купац на штанду добио је и узорак производа против комараца јапанске компаније „Kincho“ са памфлетом на јапанском језику са информацијама о компанији и повезаности овог, у Јапану популарног производа, са белим радама из бивше Југославије и чињеницом да је председник  „Kincho“ Н. Уејама почасни конзул Србије у Осаки.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova