Оба дана фестивала на штанду Амбасаде су продавани српски производи које јапанска компанија Макото увози из Србије - Epigenia Прокупац Топличких винограда, Тамјаника винарије Ивановић и Finesa Александровић, као и ајвари и пинђур предузећа Foodex. Запослени у Амбасади и студенткиње факултета Тоуо Eiwa са којим Амбасада има сарадњу и на коме се уз помоћ Амбасаде одржава факултативни програм о Србији на штанду су такође продавали џемове „Бакина тајна“.
Продавали смо и мајице и торбе са натписом Taste of the Balkans чији приход је намењен за подршку издању балканског кувара на јапанском језику ауторке Јелене Јеремић који ће у новембру ове године објавити јапански издавач Buna no Mori.
Посетиоци штанда су имали прилике да пробају вина, ајвар и пинђур из Србије, при чему је посебно интересовање владало за вина сорте тамјаника и прокупац којих до сада није било на јапанском тржишту, док су све понуђене количине џема продате.